Wat kost een glaszetter?

Eerst vergelijken, altijd verstandig.

ALTIJD gratis en vrijblijvend

1. Plaats uw aanvraag

Uw aanvraag plaatst u gratis en vrijblijvend via ons contactformulier.

2. Informatie en offertes

Ontvang informatie op uw vragen en vrijblijvende offertes op maat.

3. Kies uw glaszetter

Vergelijk, bespaar en kies uw glaszetter. Maak direct een afspraak!

Wat kost een glaszetter?

Bent u zich aan het oriënteren op nieuwe beglazing voor in uw woning? Wilt u uw enkele ruiten laten vervangen door dubbelglas? Of hebt u te kampen met glasschade? Dan wilt u uiteraard graag weten wat een glaszetter kost. Onderhoud aan uw woning is heel belangrijk, maar u wilt ook de kosten binnen de perken houden. Wat kost een glaszetter? We vertellen u hier graag meer over welke kosten er komen kijken bij het plaatsen, vervangen en repareren van ramen in uw woning.

Met welke kosten moet ik rekening houden?

Omdat er verschillende soorten beglazing bestaan, bestaat er niet één standaard prijs. Ook de bijkomende klussen kunnen variëren. U kunt een beroep doen op een glaszetter voor het laten plaatsen van dubbelglas, maar misschien wilt u ook glas plaatsen in buiten- en binnendeuren. Laat u uw ruiten vervangen, dan kun u deze gelegenheid aangrijpen om ook uw kozijnen te vernieuwen. Dat brengt extra kosten met zich mee. Houd er rekening mee dat niet alle kozijnen geschikt zijn voor dubbelglas of HR-glas. Woont u verderaf, dan moet u mogelijk een reisvergoeding betalen. Zijn de ruiten lastig bereikbaar, dan kan dit ook van invloed zijn op de prijs.

Prijzen van de verschillende glassoorten

Er bestaan uiteenlopende glassoorten met elk hun eigen prijs. Kiest u voor conventioneel dubbel glas of voor hoogrendementsglas (HR-glas) dat beter isoleert? Hieronder vindt u een overzicht van de glassoorten met een globale prijsindicatie:

  • Conventioneel dubbel glas | Circa € 120 per m²
  • HR glas | Circa € 125 per m²
  • HR+ glas | Circa € 130 per m²
  • HR++ | Circa € 135 per m²
  • HR+++ | Circa € 175 per m²

Hoewel HR-glas duurder is, kunt u op de lange termijn besparen op uw energierekening. Daarnaast zijn er ook nog speciale soorten glas, zoals veiligheidsglas, draadglas, zonwerend glas, glas-in-lood en figuurglas. We brengen u graag in contact met glasservice experts, die samen met u kunnen kijken wat voor u de beste keus is.

Kosten voor glasservice met spoed

Is er onverhoopt bij u ingebroken en is daarbij een raam ingeslagen? Er kan zich ook een ander incident hebben voorgedaan, waardoor uw ruit beschadigd is. Denk aan stormschade of een bal door de ruit. De kapotte ruit is gevaarlijk, omdat mensen zich eraan kunnen verwonden, de beveiliging van uw huis is in het geding en de kou stroomt uw woning binnen. Dan is het natuurlijk zaak dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost. Gelukkig bieden veel glaszetters een spoedservice aan, waardoor uw probleem vliegensvlug wordt opgelost. Voor deze spoedservice worden meestal wel extra kosten in rekening gebracht.

Besparen op de kosten van uw beglazing

Tot slot geven we u enkele tips, waarmee u kunt besparen op de kosten van een glaszetter:

Verlaagd btw-tarief
Er is een laag btw-tarief ingesteld voor particulieren die dubbelglas laten plaatsen. Dit betekent dat u 12% korting kunt krijgen op de plaatsing van dubbelglas.

Lokale subsidie
We raden u aan om eens te informeren bij uw gemeente of provincie naar eventuele subsidiemaatregelen voor isolatieglas.

Kwantumkorting
Sommige glaszetters bieden kwantumkorting aan. Is een vriend, familielid of buur ook toe aan nieuwe beglazing? Dan kunt u door samen een bestelling te plaatsen mogelijk korting krijgen.

Meerdere offertes aanvragen
Verder is het verstandig om altijd offertes aan te vragen van meerdere glaszetters, zodat u gemakkelijk de prijzen en diensten kunt vergelijken. Zo vindt u altijd de beste deal!

Plaats uw aanvraag

Vergelijk gratis 4 glaszetters in uw regio

Bespaar tot 40% op uw kosten. Da's mooi meegenomen!
Plaats uw aanvraag