Welk dubbel glas kiezen?

Wij leggen het voor u uit.

ALTIJD gratis en vrijblijvend

1. Plaats uw aanvraag

Uw aanvraag plaatst u gratis en vrijblijvend via ons contactformulier.

2. Informatie en offertes

Ontvang informatie op uw vragen en vrijblijvende offertes op maat.

3. Kies uw glaszetter

Vergelijk, bespaar en kies uw glaszetter. Maak direct een afspraak!

Welk dubbel glas is het beste?

Dubbel glas; het houdt de warmte binnen en de kou buiten! Dit zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en voor een aanzienlijke besparing op uw energiekosten. Daarnaast biedt dubbel glas ook het voordeel dat het extra goed geluiden van buitenaf tegenhoudt. Eigenlijk zijn er geen redenen om niet voor dubbel glas te kiezen. Er bestaan echter verschillende soorten dubbel glas. Welk dubbel glas is het beste? Lees hier met ons mee.

Enkel glas is niet meer van deze tijd

Enkel glas of dubbel glas? Die vraag is eigenlijk niet meer aan de orde. Enkel glas isoleert slecht en leidt daardoor tot hoge stookkosten en koude luchtstromen in huis. Dubbel glas is de norm geworden. Dit glas is opgebouwd uit twee glasplaten met daartussen een spouw, waarin droge lucht zit. Dit zorgt voor de sterk isolerende werking van dit glas. De ontwikkelingen op het gebied van woningisolatie en beglazing hebben niet stilgestaan. Ondertussen bestaan er dan ook verschillende soorten isolatieglas. U hebt mogelijk ook al gehoord van HR-glas.

Wat is het verschil tussen dubbel glas en HR-glas?

De afkorting ‘HR’ staat voor ‘Hoog Rendement’. Dit betekent dat deze glassoort nog beter isoleert dan conventioneel dubbel glas. In plaats van dat de spouw gevuld is met droge lucht, is deze bij HR-glas gevuld met een gas. Daarnaast is er op deze ramen een coating aangebracht, die de warmte van de zonnestralen binnenlaat, maar de warmte binnen niet naar buiten laat gaan. Op die manier wordt uw woning nog beter geïsoleerd. HR-glas en HR+ glas hebben een betere isolatiewaarde (u-waarde) dan dubbelglas. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie.

HR++ is de huidige standaard in isolatieglas

Tegenwoordig wordt HR++ als standaard gebruikt als het gaat om isolatieglas. Bij dit product wordt een verbeterde coating gebruikt en de spouw wordt opgevuld met het edelgas argon. HR++ biedt een nog betere u-waarde dan zijn voorgangers. We bevelen u aan om altijd minimaal voor HR++ glas te kiezen. Voor de meeste mensen is deze variant voor wat betreft de aankoopprijs in combinatie met de besparing op de energiekosten het meest interessant. Hebt u echter een hoger budget en wilt u maximaal besparen op uw energiekosten? Dan is HR+++ glas de beste keus.

Optimale besparing op uw energiekosten met HR+++

HR+++ glas staat voor drievoudig rendementsglas. Het betekent dat het glas uit drie glasbladen en twee spouwen bestaat, die gevuld zijn met edelgas. Op de buitenste lagen is een speciale coating aangebracht. Doordat deze ramen een stukje dikker zijn, passen ze doorgaans alleen in nieuwe kozijnen. Dat is een belangrijk punt om rekening mee te houden als u overweegt om voor HR+++ te gaan, want dat kan een extra kostenpost betekenen. Met HR+++ glas bent u er in ieder geval zeker van dat u uw woning zo optimaal mogelijk isoleert. Deze investering verdient u op de lange termijn terug.

Welk dubbel glas is het beste?

Dat hangt van verschillende factoren af, zoals uw budget, uw persoonlijke wensen op het gebied van isolatie en uw kozijnen. Wilt u graag deskundig advies? Aarzel dan niet om hier contact met ons op te nemen!

Plaats uw aanvraag

Vergelijk gratis 4 glaszetters in uw regio

Bespaar tot 40% op uw kosten. Da's mooi meegenomen!
Plaats uw aanvraag